Start Rajdu:

DESEO Patisserie & Chocolaterie
Trinity Park II, ul. Suwak 3, Warszawa

DESEO Patisserie & Chocolaterie to luksusowa warszawska cukiernia specjalizująca się w ciastkach typu petit gateau, tortach, rzemieślniczych lodach i czekoladowych pralinach.

Założycielami DESEO Patisserie & Chocolaterie są Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, para podróżników prowadzących od wielu lat najpopularniejszy w Polsce blog podróżniczo-kulinarny Tasteaway.

Podczas swoich kulinarnych podróży po Europie i świecie Natalia i Łukasz zakochali się w deserach typu petit gateau oraz w nowoczesnym cukiernictwie. Właśnie dlatego w 2015 roku postanowili otworzyć własną cukiernię w Warszawie. Obecnie w całej Polsce działa już jedenaście lokali pod marką DESEO. Główna pracownia znajduje się przy ul. Suwak 3 – to tu produkujemy wszystkie desery, lody, czekolady bean-to-bar czy pasty orzechowe. Tutaj również prowadzimy warsztaty czekoladowe dla dzieci.

Nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie. DESEO jest więc spełnieniem marzenia o własnej cukierni, a dla Gości – mamy nadzieję – spełnieniem marzenia o pysznych, najwyższej jakości i pięknych deserach.

Oczywiście tego wszystkiego nie udałoby się osiągnąć bez zgranego i zaangażowanego Zespołu: zarówno Cukierników, jak i Członków Obsługi, którzy codziennie opiekują się Gośćmi naszych cukierni.

Meta Rajdu: 

Pałac Rozalin
ul. Pałacowa 27, Rozalin

Zespół pałacowo – parkowy w Rozalinie to dawna posiadłość Rozalii z książąt Lubomirskich Rzewuskiej. Dzisiaj, po ponad 150 latach, otwiera dla Ciebie swoje podwoje. W bliskiej odległości od Warszawy odkryjesz zachwycający park i XIX-wieczny Pałac projektu Henryka Marconiego. To połączenie elegancji i klasyki. Obecnie w Rozalinie organizujemy wyjątkowe przyjęcia weselne, spotkania rodzinne i biznesowe, niestandardowe eventy, a także szkolenia i konferencje.

Teren zabytkowego parku, stawy, polany oraz ulokowany pośród nich Pałac, namiot bankietowy, awangardowa restauracja z salą konferencyjną i butikowy hotel dają spektrum wielu możliwości, zarówno dla masowych wydarzeń plenerowych, jak i kameralnych, wyjątkowych spotkań przy wspólnym stole oraz wykwintnym menu Szefa Kuchni.

Pałac Rozalin to miejsce dla tych, którzy cenią sobie ciszę, wolną przestrzeń i bogactwo środowiska naturalnego. Obiekt położony jest pośród malowniczych kompleksów leśnych, rozległych pół i łąk, które są częścią „zielonego pierścienia Warszawy”. Ugościmy Cię menu przygotowanym na bazie lokalnych produktów, sezonowych warzyw i ziół z ogrodu Szefa Kuchni oraz mięs wędzonych w naszej wędzarni.